Onze Visie

In de sportfysiotherapie speelt doelgerichte oefentherapie de hoofdrol. Bij veel (top)sporters is de basis niet goed. Kracht, lenigheid en snelheid, coördinatie en uithoudingsvermogen zijn niet in orde, waardoor er blessures kunnen ontstaan. Bij Comeback kan gewerkt worden aan het voorkomen van blessures. Is er toch een blessure ontstaan dan proberen we samen na de blessure sterker terug te komen. Voor de dagelijkse activiteiten is een goede fysieke conditie belangrijk voor het uitvoeren van werk, hobby of vrijetijdsbesteding, zodat ziekteverzuim en overbelasting voorkomen wordt. De fysiotherapeuten die de fitness begeleiden zijn ervaren op het gebied van sportfysiotherapie en revalidatie- training na sportblessures en reïntegratietrainingen bij arbeidsverzuim.

Fysiotherapie

De fysiotherapie is aan het veranderen en past zich aan de nieuwste ontwikkelingen aan. Van passief curatief naar actief preventief is de laatste jaren een ontwikkeling geweest die de fysiotherapie een ander gezicht hebben gegeven. Fysiotherapie is gericht op het terugkrijgen van de functie van het geblesseerde gebied. De sportfysiotherapeuten hebben vele cursussen gevolgd op het gebied van revalidatie. Er zijn trainingsprogramma’s voor de rug, enkel, knie, schouder, heup of na spierblessures. Bij Comeback revalideren veel sporters na kruisband blessures, zowel voor als na een eventuele operatie. De inzichten van de sportfysiotherapie worden niet alleen toegepast bij sportblessures, maar ook bij arbeidsgerelateerde klachten en leeftijdsgebonden ongemakken

Training

Wij gebruiken bewust het woord training voor fitness met een doel. Belangrijk hierbij vinden wij een goede begeleiding. De fysiotherapeuten van Comeback stellen met u een trainingsprogramma op en begeleiden u stap voor stap naar uw doelen. Hierbij leren wij u verantwoord om te gaan met de toestellen en cardio-apparatuur. Wij leren u inzicht te krijgen in de diverse trainingsvormen, waarmee u veilig aan de slag kunt. Voor medisch fitness is het belangrijk dat wij uw medische voorgeschiedenis beoordelen en daarmee rekening houden bij het opstellen van uw trainingsprogramma. Uw fysiotherapeut is de specialist op het gebied van gezond bewegen.